top of page

HR-superstjärna förstärker NIS - välkommen Marja Kanigan!

Under de senaste tre åren har vår organisation vuxit till den punkt där vi balanserar självledarskap, ansvar och frihet, samt processer och modeller. Vi har anställt ett stort antal konsulter i åtta städer och affärsverksamheten har vuxit i snabb takt, och därför har vi identifierat att vi måste vidareutveckla våra egna HR-kompetenser.

I somras tog vi modet och slog till genom att ta ett stort steg framåt och sätta kursen mot vår nästa strategiska riktning. Vi är glada att få presentera att vår nya HR-superstjärna och chef för People & Culture, Marja Kanigan.


Marja är en mångfasetterad begåvning - hon beskriver sig själv som en mamma, en livslång student, en mentor, en coach, en världsresenär, en Iron(wo)man och ett HR-proffs. Hon har omfattande och mångsidig erfarenhet av olika HR-roller, både som HCM-konsult och som HR-businesspartner i olika företag. Dessutom slår hennes hjärta för att stödja och utveckla businessverksamhet och hon är villig att kavla upp ärmarna för att lyckas och få saker att hända. Marja har nästan 10 år av Big4-bakgrund, vilket även det ger en stark kompetensgrund för NIS utveckling.

"NIS var en ”perfect match” för mig. Företagets värderingar och strategi matchar mig, och kulturen i företaget möjliggör utveckling, tillväxt och användning av ens egna styrkor och kompetenser."

Marja är en framgångsrik facilitator och tränare. I sin verktygslåda har hon både en certifiering som Business Coach och lärarkvalifikationer. Marjas styrkor är kreativitet, kontinuerlig utveckling och uthållighet. Hon är också en god lyssnare och teamplayer, alltid redo att hjälpa andra.


Marjas varma anspråkslösa sätt skiner igenom - hon betonar att Excel inte är hennes styrka, men att hon är mer av en person som tycker om att jobba med människor. Lyckligtvis för Marja kan vi lova henne ett Excel-supportteam på 60 pers till hennes förfogande inom företaget. Hon skämtar också om att hennes svenska har blivit lite rostig och skulle behöva fräschas till lite - men vi kan garantera att språkkunskaper kommer att utvecklas naturligt i vår multinationella och multikulturella arbetsmiljö!


Men varför skulle ett världsvant HR-proffs byta från ett stort börslistat multinationellt företag med tusentals anställda till ett betydligt mindre, dock blomstrande företag? Marjas ögon glittrar till när ämnet tas upp: hon är för närvarande särskilt intresserad av headhunting och rekrytering och vill fortsätta på den vägen i framtiden. Med NIS får hon en unik möjlighet att skapa en helt ny verksamhet kring rekrytering.


På fritiden kan du finna Marja klättrande och vandrande bland bergen. Som en energisk person som alltid vill utmana sig själv kan du också se henne simma i Helsingfors utomhus- och inomhuspooler tidigt på morgonen eller cykla på vägarna under helg. Hon vill alltid prova på något nytt - och i år har hon planerat att lära sig att åka rullskidor. Som en balanserande sida till jobb och idrott uppskattar hon kultur, såsom opera, teater och konserter.


Marja har bott i flera länder under sitt liv, såsom Sovjetunionen, Egypten, Nederländerna, Japan och Kanada. Hennes tid utomlands har lämnat en permanent passion för resandet - nyligen var hon och vandrade i Argentina.


Välkommen till NIS, Marja! Vår stjärna kommer att lysa ännu starkare tillsammans 😊 Interim CFO | Interim Controller | Projektledning

Comentarios


bottom of page